تفاوت اهمالکاری و تنبلی
تفاوت تنبلی و اهمال کاری چیست؟
احتمالا برای شما هم سوال پیش آمده است که تنبلی چه فرقی با اهمال کاری دارد؟مگر هر دو کلمه به منظور به تعویق انداختن کار ها نیست؟
خب!اول از همه به شما تبریک میگویم که برای سوال هایتان ارزش قائل هستید و به دنبال جواب هایشان می گردید.
برویم سراغ اصل مطلب؛اول از همه میخواهیم مفهوم هر دو کلمه را بررسی کنیم.
تنبلی به این معناست که یک فردی تصمیم میگیرد با رضایت خود بدون هیچ احساس بد و مزاحمی،هیچ کاری انجام ندهد و از این کار عذاب وجدانی هم نمی گیرد.اما مفهموم اهمال کاری این است که اگر فردی اهمال کاری می کند،خودش از این بابت ناراحت است و دوست ندارد که اهمال کاری کند اما به دلایل مختلفی مانند ترس از شکست یا نداشتن انگیزه این کار را انجام می دهد.
اگر بخواهم بگویم که افراد،بیشتر به کدام یک از این پدیده ها یعنی تنبلی یا اهمال کاری دچارند و تمایل دارند،می توانم بدون هیچ شکی اهمال کاری را انتخاب بکنم.
ما در این مقاله افراد تنبل را مورد بررسی قرار نخواهیم داد به این دلیل که تنبلی کردن انتخاب آنهاست و تا زمانی که خودشان تمایلی به تغییر نداشته باشند ما حق نداریم انتخاب آن ها را زیر سوال ببریم حتی اگر یقینا انتخاب شان در راستای راه درستی نباشد،اگر هم روزی تصمیم بگیریم که به آنها تذکری بدهیم یا کمکی بکنیم صرفا به این خاطر خواهد بود که انتخاب آنها به افراد دیگری هم لطمه وارد میکند.
مثلا در محیط کار یا وظیفه ای که به آن ها سپرده شده است کم کاری بکنند.
حتما برای خودمان هم پیش آمده است که کاری که دوست داریم انجام اش بدهیم یا به اتمام برسانیم را به دلایل مختلفی به تعویق انداخته ایم یا اینکه کلا از خیر آن کار گذشته ایم.
احساساتی که افراد اهمال کار تجربه میکنند بسیار اذیت کننده و دردناک است به این دلیل که آن ها نمی دانند به چه روش هایی می توانند از پشت گوش انداختن کار هایشان اجتناب کنند.
فکر بکنید که ماه هاست تصمیم داریم به بانک برویم و کار های کارت بانکی مان را که به مشکل خورده است را پیگیری کنیم اما این کار را انجام نمی دهیم…
دلایل هر کس می تواند متفاوت باشد به عنوان مثال فردی که تنبل است میگوید من دوست ندارم این کار را انجام بدهم به دلیل اینکه دلم نمی خواهد انجام دهم و تمام…
اما فرد اهمال کار می داند که وظیفه دارد این کار را انجام بدهد و اتفاقا خودش هم میخواهد که این کار تمام شود اما به دلایل متفاوتی مثل نداشتن انگیزه یا دور بودن مسافت و احساس خستگی این کار را نمی کند.
در اینجا ممکن است سوال پیش بیاید که آیا میتوانیم اهمال کاری را رفع بکنیم؟
قبل از اینکه بخواهم پاسخ اصلی را بگویم حتما باید یک حقیقتی را بدانیم؛اهمال کاری هیچ زمانی به طور کامل از بین نمی رود حتی موفق ترین انسان ها هم گاهی ممکن است اهمال کاری بکنند فقط نوع اهمال کاری ها متفاوت می شود،ولی قطع به یقین می توانیم بگوییم که اهمال کاری را میتوانیم به مقدار زیادی کاهش بدهیم و کنترل اش بکنیم،فقط نیازمند کمی اراده است که با قدم های کوچک به سمت اقدام گرایی یا عملگرایی حرکت بکنیم.
وقتی از شر اهمال کاری بدجنس خلاص می شویم تازه متوجه این می شویم که دنیا می تواند جور دیگری هم باشد و آنجاست که لذت انجام دادن پی در پی کار هایی که همیشه آرزویش را داشتیم که به اتمام برسانیم را می چشیم و از مغز عزیزمان پاداش دریافت می کنیم و آن پاداش چیزی نیست به جز حس خوب و احساس مفید بودن؛چه احساسی از این بهتر و زیبا تر؟
امیدوارم این مقاله توانسته باشد به سوالی که در ذهن داشته اید پاسخ بدهد.
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه من بودید.
-مبینا خانی-
درباره مدیریت
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید